Mrożenie z zachowaniem wszystkich składników odżywczych
Wiele osób ma błędne wyobrażenie na temat procesu mrożenia owoców na masową skalę. Aby zachować wszelkie składniki odżywcze owoców, ich kształt oraz walory smakowe nie wystarczą ogromne zamrażalki, lecz nowoczesna technologia. Jednym z takich maszyn jest tunel fluidyzacyjny do mrożenia szokowego. Gwałtowny spadek temperatury do poziomu sięgającego nawet -100 °C sprawia, że wszelkie walory gastronomiczne zostają zachowane.
Nasza dokonała lokalizacja, pozwala nam na wręcz nieograniczony dostęp do surowców oraz szybką realizację zamówień. Duża ilość punktów skupu zlokalizowanych na terenie Warmii i Mazur gwarantują dostęp do świeżych i ekologicznych surowców, które potrafimy odpowiednio zabezpieczyć.
Owoce leśne mrożone:
- jagoda,
- żurawina bagienna,
- jeżyna,
- borówka brusznica,
- mieszanka owoców leśnych,
Owoce mrożone:
- truskawka,
- malina kl. I 90 % owoców całych,
- malina kl. II,
- malina grys sortowana ręcznie,
- wiśnia bez pestki,
- śliwka bez pestek połówkowane ręcznie,
- aronia,
- agrest,
- czarna porzeczka,
- czerwona porzeczka,
- poziomka,
- mieszanka kompotowa,
- żurawina uprawowa,
- tarnina.
- dereń,
Serdecznie zachęcamy do kontaktu z naszymi przedstawicielami!