WARMEX sp. z o.o. jest producentem grzybów, które dostarczamy naszym klientom najczęściej w formie mrożonej. Oprócz tej formy oferujemy jeszcze grzyby suszone oraz marynowane. Sposób konserwacji grzybów to oczywiście inny smak ale i też sposób przechowywania. Niesłabnącym i zasłużonym powodzeniem jednak cieszą się grzyby świeże, które oferujemy naszym klientom w sezonie letnio-jesiennym. Wadą tej ostatniej formy jest pewna niestabilność podaży i co za tym idzie cen, które zależą od… aktualnej pogody.
Docieramy do klientów rozlokowanych na terenie Trójmiasta, Warmii, Mazur oraz Mazowsza.
Grzyby mrożone:
- borowik cały extra,
- borowik cały kl. I,
- borowik cały kl. II,
- borowik kostka kl. I,
- borowik cały,
- borowik kostka,
- borowik połówki,
- pieprznik trąbkowy,
- podgrzybek kapelusz,
- podgrzybek kostka,
- kurka cała kl. I,
- kurka niesortowana,
- kurka blanszowana,
- maślak bez skóry,
- maślak pstry kostka,
- rydz kapelusz,
- rydz kapelusz blanszowany.
Grzyby suszone:
- borowik kapelusz kl. I,
- borowik krojony kl. I,
- borowik grys,
- borowik miał,
- podgrzybek grys,
- podgrzybek kapelusz,
- podgrzybek krojony,
- koźlarz kapelusz,
- koźlarz krojony,
- maślak kapelusz.
Grzyby świeże:
/W SEZONIE/
- borowik,
- kurka,
- rydz.
Grzyby marynowane:
- borowik,
- borowik,
- podgrzybek,
- maślak,
- gąska,
- kurka,
- opieńka,
- rydz.
Serdecznie zapraszamy do kontaktu z naszą firmą!